In het boek 'Quarantaine uitzicht' toont fotografe Noortje Haegens 81 foto's van haar uitzicht op de zonsondergang. De foto's maakte Noortje in de periode dat ze in thuis-quarantaine zat en noodgedwongen vanuit huis fotografeerde. Maar het resultaat mag er zijn; door een nieuwe techniek toe te passen creëerde Noortje bijna surrealistische beelden die een moment zijn voor deze bijzondere periode. 

foto: Noortje Haegens

Het project

Toen Noortje Haegens thuis in quarantine ging, pakte ze haar camera op om elke avond een foto te maken van de zonsondergang. Naarmate de periode langer duurde, ontstond een serie foto's die de verstilling van deze tijd zichtbaar maakt. De prachtige luchten, bezien vanuit een raam, tonen ons een buitenwereld die voor even ver weg leek.

Omdat de foto's binnen zijn gemaakt, gebruikte Noortje een techniek waarbij ze twee foto's combineerde tot één beeld. Zo is in het beeld scherpgesteld op zowel de binnenruimte als de luchten. Daardoor krijgen de foto's een bijna surrealistische uitstraling.

De crowdfunding

De publicatie van 'Quarantaine uitzicht' is bijna klaar! De teksten zijn geschreven door Michel Lafaille en Uitgeverij Komma gaat het boek uitgeven. Om de druk van het boek te financieren, is Noortje een crowdfunding gestart op voordekunst.

Na de lancering bij Pennings Foundation reist het boek en het werk door naar het Bijbels Museum in Amsterdam, waar het tentoongesteld zal worden.

 

 

2427

beeld: Noortje Haegens

Rol van Kunstloc Brabant

Een adviseur van Kunstloc Brabant heeft de initiatiefnemer geadviseerd bij de opzet en uitvoering van de crowdfunding.

De volledige aanvraag vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. CF/2020/105.

dit kan ook met crowdfunding