Muzikaal maker Eva van Pelt verstevigt en verduurzaamt haar beroepspraktijk door artistieke en zakelijke (kennis)ontwikkeling. Ze start een artistiek onderzoeksproject en laat zich daarbij coachen door uiteenlopende professionals.

Eva van Pelt

Eva van Pelt (1992) is muzikaal maker van Brabantse bodem. Haar werk onderscheidt zich door de zoektocht naar een ander contact met haar publiek. Met haar oude Volkswagenbus, de laadruimte omgebouwd tot concertzaal voor één persoon, reed ze in 2018 en 2019 onder de titel ‘HIER – concert voor één’ het land door, op zoek naar contact in muzikale ontmoetingen. Op festivals, maar ook in leegstaande bouwkranen, kerktorens, hotelkamers en in the middle of nowhere.

Haar werk bevindt zich op de grens van popmuziek en kleinkunst. Haar talent wordt binnen beide disciplines erkend. Ze is onderdeel geweest van PLAN (talentontwikkeling in theater, dans en circus) en Music Hub Brabant (talentontwikkeling in de muziek). Ook heeft Eva een toekenning ontvangen van het FPK binnen de nieuwe makersregeling.

Van HIER naar NU

Tijdens de HIER tour vond Eva verbinding, en werd haar publiek zichtbaarder dan ooit. Zelf werd zij verliefd op hoe haar werk in het hier en nu telkens iets anders betekende, simpelweg omdat er iemand anders naar luisterde. Het eenmans-publiek kleurde Eva’s teksten en muziek telkens tot een unieke uitvoering die alleen op dat moment, in hun aanwezigheid, bestond. Eva’s wens om dat wonderlijke principe met een groep publiek te kunnen ervaren groeide met elk van de vijfhonderd concerten voor één.

In haar nieuwe project NU zoekt Eva met haar band de grenzen van het popconcert op. Ze brengt nieuwe nummers, spannende arrangementen, spoken word en improvisaties, in een concertvorm waarin contact centraal staat.

De impulsgelden zet Eva in om het ontwikkeltraject dat ze in 2019 heeft doorlopen bij de Music Hub Brabant een vervolg te geven. Dit artistieke onderzoeksproject en de coaching door uiteenlopende professionals dragen bij aan haar artistieke en zakelijke (kennis)ontwikkeling. Haar belangrijkste samenwerkingspartner is Willem Twee in Den Bosch.

Waarom een bijdrage uit de impulsgelden?

De Adviescommissie Impulsgelden noemt Eva van Pelt een veelbelovend muzikaal maker. De commissie verwacht dat de Eva met dit project haar beroepspraktijk naar een hoger niveau kan tillen op zowel artistiek als zakelijk vlak en haar zichtbaarheid vergroot.

Meer info over de subsidie impulsgelden

Rol Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant heeft al langer contact met Eva, zowel voorafgaand aan als tijdens haar ontwikkelingstraject binnen de Music Hub. De adviseur heeft vervolgens een conceptversie van deze subsidieaanvaag impulsgelden meegelezen en Eva van advies voorzien.

De volledige aanvraag impulsgelden vind je in het overzicht van aanvragen op onze website: nr. IMP/2019/T3/177.

dit kan ook met de subsidie impulsgelden