Projecten

Wij zetten ons in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant, van basisschoolleerling tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg. We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning. Bekijk hier aan welke projecten wij hebben bijgedragen.

Bekijk projecten met/over
Toon alles
of zoek op
Ethics

Met behulp van subsidie impulsgelden zet Jesse van Venrooij een nieuw video-on-demand-platform op, speciaal voor documentairefilms en films met een maatschappelijk thema.
De Bloem op de Vulkaan

Korte afstudeerdocumentaire van Daniël Smith.
DeStijl@Tilburg

DeStijl@Tilburg geeft meer bekendheid aan de betekenis van kunstbeweging De Stijl, die haar wortels in Tilburg had.
Netwerk lokale intermediairs

Noord-Brabant heeft een uitgebreid netwerk van lokale intermediairs. Zij zijn hét lokale aanspreekpunt op het gebied van cultuureducatie.
Kamerata Zuid

Om de markt voor haar producties te vergroten, zet Kamerata Zuid impulsgelden in om haar organisatie te professionaliseren.
Vantot | Sunseeker

VANTOT ontvangt een bijdrage uit de impulsgelden om prototypes te testen voor innovatieve en dynamische vormen van straatverlichting.
(Je) Kunst in school

Adviestraject reizende tentoonstellingen van Brabantse makers voor basisscholen.
Festival Theater op de grens

Festival Theater op de grens verdiept haar artistieke profilering en vergroot haar publieksbereik, waarbij maatschappelijke thema’s specifiek voor Roosendaal en West-Brabant centraal staan.
Op Verkenning

Verkenners trekken erop uit! In voor- en tegenspoed ondernemen ze hun zoektocht. Weer terug op vertrouwd terrein maken ze ons in woord, beeld en geluid deelgenoot van deze verrijkende tocht.
Community Art Brabant

In Brabant gebruiken we kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken. Community Art Brabant brengt nieuws, kennis en netwerken samen voor community art, buurtcultuur en social design.
Kunst is gezond

Kunstloc stimuleert samenwerkingen tussen de cultuur- en de zorgsector. Op deze pagina tonen we wat er al gebeurt in Brabant, verzamelen wij tips, delen we kennis en verwijzen je naar andere organisaties die op het snijvlak werken van kunst en zorg.
Collision

Traject waarin een kunstenaar wordt begeleid om haar talent in te zetten voor de ontwikkeling van een voortgezet onderwijsproject op het gebied van kunst en technologie.
Laura de Vos | Body of Art

Met een kennisvoucher ontwikkelt Laura de Vos haar zakelijk leiderschap voor het choreografisch platform Body of Art.
Filmeducatiehub Zuid

Samen met het onderwijs en de culturele sector zoveel mogelijk kinderen, jongeren en (aankomende) docenten in Noord-Brabant en Limburg in aanraking brengen met filmeducatie en beeldgeletterdheid.
Lieke Anna

Fotograaf Lieke Anna gaat samen met een filmcoach aan de slag met de vertaalslag van een persoonlijk verhaal naar de realisatie van een documentaire.
Kansengelijkheid in de leer- en leefomgeving

In Noord-Brabant willen we de toegang tot cultuur, in leren en in deelnemen, voor alle kinderen en jongeren vergroten.
Regioprofiel | Internationalisering

Door samen te werken in BrabantStad willen we internationale uitwisseling en duurzame internationale samenwerking bevorderen. Zo dragen we bij aan een sterke cultuursector.
Mies-en-Scène

Mies-en-Scène werkt op een unieke wijze met niet-professionele acteurs. Met een bijdrage uit de impulsgelden wordt deze maakpraktijk duurzaam geborgd.
Marieke Verbiesen

Met een impulsbijdrage zet Marieke Verbiesen in op het breder zichtbaar maken van haar multimediale werk, en op kennisdeling van haar werkpraktijk.
Kirsten van Teijn

Met een bijdrage uit de impulsgelden betrekt Kirsten van Teijn haar publiek in een doorgaande dialoog over gender, seksualiteit en identiteit.
Breda Jazz FestiWall

Muurschildering ter ere van 50 jarig jubileum Breda Jazz Festival.
Zwermers

Zwermers mikt op een vaste plek in het Nederlandse en internationale theaterfestivalcircuit.
Wildpark

Na een korte periode van afwezigheid is jeugdtheaterplatform Wildpark terug en bouwt aan een toekomstbestendige organisatie.
Minoux

Theatergezelschap Minoux werkt met een bijdrage uit de impulsgelden aan de artistieke en zakelijke doorontwikkeling van de organisatie.
Coup Cura | Mist

Theatermakerscollectief Coup Cura werkt samen met verslavingszorginstantie Novadic-Kentron, onderdeel van Zorg voor de zaak, om muziek en theater in te zetten voor destigmatisering van verslaving.
Effenaar Smart Venue | Poplab

In het Poplab van Effenaar Smart Venue wordt vooruitstrevende technologie ingezet om concertbezoekers een rijkere muziekervaring te bieden.
Angela de Weijer

Angela de Weijer maakt een transitie door van geluidskunstenaar naar componist.
Xavier van Delft | Verborgen Verhalen

Filmmaker Xavier van Delft maakt door middel van animaties Brabantse erfgoedverhalen zichtbaar voor een bredere doelgroep.
Camilla Blue

Camilla Blue werkt samen met Effenaar Smart Venue om augmented reality (AR) onderdeel te maken van haar liveshows.
New Order of Fashion

Met een bijdrage uit de impulsgelden is het NOoF LAB gestart. Een plek voor kennisdeling en het ontwikkelen van vaardigheden voor circulaire mode-ontwerpers.
Exposities

In de expositieruimte in de LocHal laten wij de kracht van verbeelding zien door het werk van kunstenaars zelf te tonen.
Opera Jalanan

Een korte dadaïstische muziekfilm van Arjan Onderdenwijngaard.
Regioprofiel | Publiekswerking

In het streven naar een inclusief aanbod voor iedere Brabander is publiekswerking een goede manier om te werken aan een gelijkwaardige dialoog tussen publiek, programmeur en maker.