Wij zijn ons ervan bewust dat veel projecten die nu ondersteund worden, te maken hebben of krijgen met (de gevolgen van) de Coronacrisis. Dit heeft mogelijk effect op de uitvoering van het project en kan daardoor bovendien financiële gevolgen hebben. Daarin stellen Provincie Noord-Brabant en wij ons flexibel op. Het aanpassen, uitstellen of verplaatsen van (activiteiten binnen) het project als gevolg van de Coronacrisis wordt in principe geaccepteerd. Onze adviseurs denken graag mee je mee over de mogelijkheden. Neem contact op met je contactpersoon en bespreek je situatie. Let op: houd er rekening mee dat je wijzigingen binnen twee weken dient te melden, zoals ook omschreven in de verlening beschikking onder het kopje ‘Meldingsplicht’.

Tweede indientermijn & beoordelingsronde impulsgelden gaat gewoon door

Van 20 t/m 26 april is de tweede mogelijkheid in 2020 om aanvragen voor subsidie impulsgelden in te dienen. We raden je aan om ter voorbereiding op je aanvraag alle informatie over de criteria, vereisten en benodigde documenten op de website goed door te lezen en contact met ons op te nemen. Ook vanaf onze thuis-werkplek denk we graag met je mee! Bel of mail ons wel tijdig.

De gesprekken met de Adviescommissie vinden plaats gedurende de eerste twee weken van juni. We hopen de commissie en de aanvragers dan weer te kunnen ontvangen in de LocHal, maar houden er ook rekening mee dat het gesprek misschien niet live maar in de vorm van een videoconference zal plaatsvinden.

foto: Draaimolen Festival

coronacrisis

Blog | Het gesprek rondom de dood

Wat kun je zelf doen in deze angstige tijden? Atty laat zich inspireren door Dirk de Wachter om het gesprek over de dood aan te gaan.

1 september 2020

Liveblog: Corona en de culturele sector

Dit live-blog is beëindigd. We houden je voortaan op de hoogte via Trends & Ontwikkelingen.

15 juni 2020

Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Culturele instellingen in Noord-Brabant lijden 15 miljoen euro schade, tot nu toe. Emmanuel Naaijkens bevroeg onze adviseur Teun van Irsel over zijn bevindingen.

6 mei 2020

Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

Individuele kunstlessen zijn weer toegestaan, mits je dat met anderhalve meter afstand organiseert. Dat zegde minister Van Engelshoven toe in het cultuurdebat op 28 april.

29 april 2020

De herontdekking van creativiteit

De corona-crisis brengt veel onzekerheid, verdriet en angst. Maar nu al zien we hoeveel creativiteit het in ons losmaakt. We laten een enorme veerkracht zien. En wat opvalt: onze veerkracht drijft op creativiteit.

23 april 2020

Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Maak niet alleen buitensport en -spel, maar ook kunst weer mogelijk voor de jeugd! Die oproep doet het culturele veld aan kabinet en gemeenten in reactie op de versoepeling van de corona-maatregelen.

22 april 2020

Update Corona-maatregelen

De Bibliotheek LocHal is gesloten. Alle bijeenkomsten tot en met 1 juni zijn afgelast. Voor een aantal bijeenkomsten wordt een nieuwe datum gepland. Wij houden je daarvan op de hoogte. 

24 maart 2020

Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Hadden we ooit verwacht dat zoveel leerlingen tegelijkertijd vanuit thuis onderwijs krijgen? In een week tijd zijn er nog nooit zoveel nieuwe leraren in ons land gestart. Maar lukt het hen ook om de creativiteit van de kinderen te stimuleren?

19 maart 2020

Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Wat zijn de gevolgen van de Coronacrisis op de impulsgelden? Kunstloc Brabant brengt je op de hoogte!

19 maart 2020

Corona Impactloket

Wat is de impact van het Coronavirus op de culturele sector? Kunstloc komt met het Corona Impactloket.

18 maart 2020

Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Maatregelingen voor ondernemend Nederland verzacht ook pijn in de culturele sector.

18 maart 2020

Coronacrisis raakt culturele sector hard

Musea en theaters sluiten hun deuren en culturele evenementen worden en masse afgezegd. Hoe kunnen we het culturele veld steunen in deze tijd?

13 maart 2020

Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast

Voor Brabant gelden sinds gisterenavond aangescherpte richtlijnen in verband met het Covid-19-virus. Conform deze richtlijnen annuleert Kunstloc Brabant alle bijeenkomsten met meer dan 25 personen tot en met 16 maart. 

10 maart 2020