De maatregelen in het kader van Covid-19 raken ons allemaal. Ook voor de cultuursector zijn de gevolgen ingrijpend. Kunstloc Brabant is hierover dagelijks in overleg met de Provincie Noord-Brabant, verschillende belangenorganisaties, en het culturele veld. Laat ons weten wat de impact is op jouw organisatie of beroepspraktijk!

We zien dat er veel aandacht is voor de gevolgen voor de culturele sector. Om deze aandacht om te zetten in concrete plannen, en die plannen snel te implementeren, is zoveel mogelijk kennis nodig over de precieze impact van het coronavirus op de sector.

Kunstloc Brabant brengt op dit moment proactief in kaart welke impact de maatregelen hebben op het Brabantse culturele veld. We maken daarbij gebruik van het cijfermateriaal van De Waarde van Cultuur en doen belrondes om de meest recente informatie op te halen. De informatie die we ophalen dient als onderlegger bij de gesprekken met de provincie Noord-Brabant. We willen een zo compleet mogelijk beeld willen schetsen, maar het is niet mogelijk om iedereen te bellen. Hieronder vermelden we met wie je contact op kunt nemen om ons te laten weten wat de impact is op je bedrijfsvoering.

Wij houden je hier op de hoogte welke coulance- en steunregelingen er beschikbaar komen. 

Coulance en steunregelingen

Impactloket

Een aantal adviseurs werkt binnen hun eigen specialisatie aan een analyse van de impact. We doen ons best om zoveel mogelijk proactief contact te zoeken. Wil je delen wat de impact is op je bedrijfsvoering, en hebben we nog geen contact met je opgenomen? Neem dan contact op met een van de volgende collega’s. 

Mocht je contact opnemen via e-mail dan willen we je vragen om ons inzicht te geven in:

  • Het initiële verlies door annuleringen
  • Je liquiditeitspositie
  • Of je zelf in staat bent deze periode te overbruggen

Impulsgelden

Ontvang je een subsidiebijdrage uit het impulsgeldenprogramma van Provincie Noord-Brabant, maar kunnen activiteiten vanwege de getroffen maatregelen niet doorgaan? Neem dan contact op met je contactpersoon bij Kunstloc Brabant en bespreek je situatie.

Crowdfunding

Wij hebben antwoorden op veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Kunstloc Brabant en de provincie stellen zich coulant op wat betreft verlenging van de looptijd van projecten die online stonden toen de nieuwe maatregelen werden aangekondigd op 12 maart. 

Wil je jouw specifieke situatie met ons bespreken? Neem dan contact met ons op.

Landelijke belangenorganisaties

Verschillende brancheorganisaties een loket geopend om informatie te verzamelen over de impact van de getroffen maatregelen. Hun inventarisaties geven inhoud aan de gesprekken op landelijk niveau. Laat via onderstaande enquetes weten wat de impact is op jouw organisatie of beroepspraktijk. Cijfers en informatie zijn van groot belang bij gesprekken met overheden en beleidsmakers. 

coronacrisis

Protocollen en tips voor 'het nieuwe normaal'

Welke stappen kunnen we nemen om de cultuursector draaiende te houden in het 'nieuwe normaal'? Wij verzamelen hier de verschillende maatregelen, uitzonderingen, protocollen, aanvullende richtlijnen, handboeken, en tips.

Corona steunregelingen

Overzicht van regelingen voor culturele organisaties, ondernemers en zelfstandigen bij overheden en fondsen.

Corona Impactloket

Laat ons weten wat voor consequenties de Coronacrisis heeft voor jou. Kijk hier met wie je contact op kunt nemen.

laatste nieuws

Blog | Het gesprek rondom de dood

Wat kun je zelf doen in deze angstige tijden? Atty laat zich inspireren door Dirk de Wachter om het gesprek over de dood aan te gaan.

1 september 2020

Liveblog: Corona en de culturele sector

Dit live-blog is beëindigd. We houden je voortaan op de hoogte via Trends & Ontwikkelingen.

15 juni 2020

Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Culturele instellingen in Noord-Brabant lijden 15 miljoen euro schade, tot nu toe. Emmanuel Naaijkens bevroeg onze adviseur Teun van Irsel over zijn bevindingen.

6 mei 2020

Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

Individuele kunstlessen zijn weer toegestaan, mits je dat met anderhalve meter afstand organiseert. Dat zegde minister Van Engelshoven toe in het cultuurdebat op 28 april.

29 april 2020

De herontdekking van creativiteit

De corona-crisis brengt veel onzekerheid, verdriet en angst. Maar nu al zien we hoeveel creativiteit het in ons losmaakt. We laten een enorme veerkracht zien. En wat opvalt: onze veerkracht drijft op creativiteit.

23 april 2020

Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Maak niet alleen buitensport en -spel, maar ook kunst weer mogelijk voor de jeugd! Die oproep doet het culturele veld aan kabinet en gemeenten in reactie op de versoepeling van de corona-maatregelen.

22 april 2020

Update Corona-maatregelen

De Bibliotheek LocHal is gesloten. Alle bijeenkomsten tot en met 1 juni zijn afgelast. Voor een aantal bijeenkomsten wordt een nieuwe datum gepland. Wij houden je daarvan op de hoogte. 

24 maart 2020

Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Hadden we ooit verwacht dat zoveel leerlingen tegelijkertijd vanuit thuis onderwijs krijgen? In een week tijd zijn er nog nooit zoveel nieuwe leraren in ons land gestart. Maar lukt het hen ook om de creativiteit van de kinderen te stimuleren?

19 maart 2020

Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Wat zijn de gevolgen van de Coronacrisis op de impulsgelden? Kunstloc Brabant brengt je op de hoogte!

19 maart 2020

Corona Impactloket

Wat is de impact van het Coronavirus op de culturele sector? Kunstloc komt met het Corona Impactloket.

18 maart 2020

Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Maatregelingen voor ondernemend Nederland verzacht ook pijn in de culturele sector.

18 maart 2020

Coronacrisis raakt culturele sector hard

Musea en theaters sluiten hun deuren en culturele evenementen worden en masse afgezegd. Hoe kunnen we het culturele veld steunen in deze tijd?

13 maart 2020

Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast

Voor Brabant gelden sinds gisterenavond aangescherpte richtlijnen in verband met het Covid-19-virus. Conform deze richtlijnen annuleert Kunstloc Brabant alle bijeenkomsten met meer dan 25 personen tot en met 16 maart. 

10 maart 2020